23948sdkhjf

Maersk Oil investerer 14 milliarder i Brasilien

A.P. Møller - Mærsk A/S’ datterselskab, Mærsk Olie og Gas A/S køber SK do Brasil Ltda. af SK Energy Co., Ltd. Pris 2,4 mia. dollar, svarende til 14 mia. kr.
Købet giver Maersk Oil adgang til betydelige pre-salt offshore aktiver i brasiliansk farvand. Handlen giver øjeblikkelig produktion og betydeligt vækstpotentiale efterhånden som de identificerede fund i området vurderes. Ligeledes medfører købet muligheder i blokke beliggende i Campos bassinet efterhånden som efterforskningsmulighederne afprøves.

- A.P. Møller - Mærsk Gruppen har en klar vækststrategi for Maersk Oil. Denne investering bidrager betydeligt til at øge Maersk Oils reserver på lang sigt, da vi nu styrker Maersk Oils position i en af verdens mest attraktive regioner for olieefterforskning og -produktion, udtaler Nils S. Andersen, CEO for A.P. Møller - Mærsk Gruppen.

Stor produktion nu og i fremtiden
Handlen omfatter tre blokke. BM-C-008 som inkluderer Polvo feltet (40 procents andel, opereret af Devon), BM-C-030 som inkluderer Wahoo fundet (20 procents andel, opereret af Anadarko) og BM-C-032 som inkluderer Itaipu fundet (27 procents andel, opereret af Devon). BP har erhvervet Devons brasilianske aktiviteter og vil efter myndighedsgodkendelse være operatør af disse.

- Købet er i overensstemmelse med vores strategi, da det vil gøre Brasilien til et kerneområde for Maersk Oil. Gennem vores partnerskaber i de tre blokke, vi køber os ind i, styrker vi vores position inden for efterforskning og produktion på dybt vand, et område hvor vi har erhvervet aktiver og opbygget stærke kompetencer gennem de seneste år, siger CEO for Maersk Oil, Jakob Thomasen.

Andel af Polvo feltet, som Maerks Oil overtager har pt. en nettoproduktion på ca. 10.000 tønder olie om dagen. Wahoo og Itaipu fundene bliver vurderet i 2011, og den første olie ventes at blive hentet op i henholdsvis 2016 og 2018. I de to felter er der endvidere identificeret efterforskningspotentiale, hvoraf en del forventes afprøvet i 2013.

Købet er indgået på sædvanlige betingelser, herunder myndighedsgodkendelser, og vil ikke påvirke A.P. Møller - Mærsk A/S’ regnskabsresultat for 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11