23948sdkhjf

Vattenfall sælger til Vestforbrænding og Hillerød Forsyning

Vattenfall har solgt Hillerød Kraftvarmeværk og to transmissionslinjer
Aftalen betyder også, at Hillerød Forsyning overtager den nordgående transmissionsline. Hillerød Forsyning overtager formelt det naturgas-fyrede kraftvarmeværket, som forsyner varmekunder i Farum, Hillerød og Værløse, i starten af januar.

Beslutningen er i tråd med Vattenfalls nye strategi fra september 2010, som sigter mod at reducere selskabets eksponering på CO2-området og fokusere indsatsen på kernemarkederne Sverige, Tyskland og Holland

Vattenfall overtog Hillerød Kraftvarmeværk i 2006 i forbindelse med køb af dele af det daværende ENERGI E2.

Vestforbrænding overtager sydgående linje
Samtidig er der indgået en aftale med Vestforbrænding, som køber varmetransmissionslinjen syd for Hillerød Kraftvarmeværk.

- Vestforbrænding køber nu den fjernvarmeledning, der går fra Værløse Varmeværk til Hillerød og i dag forsyner borgerne i Furesø Kommune med varme produceret på det naturgasbaserede kraftvarmeværk i Hillerød, der også ejes af Vattenfall, siger Vestforbrændings bestyrelsesformand Ove E. Dalsgaard.

Parterne ser frem til samarbejdet, som forventes at skabe større sammenhæng og billigere varme på fjernvarmeområdet i det nordsjællandske.

- Sammen med Hillerød Forsyning vil vi i de kommende år sikre, at den nuværende naturgasbaserede varme erstattes af affaldsvarme fra Vestforbrænding i samspil med anden varme på vedvarende energi, siger Ove E. Dalsgaard og tilføjer:

- Vestforbrænding udvider i disse år sit fjernvarmenet meget, og i den forbindelse oplever vi stor interesse for affaldsbaseret fjernvarme, siger Ove E. Dalsgaard. – Vi dimensionerer de nye rør i ledningsnettet, så vi kan forsyne videre nordpå og østpå. Så vi er klar til, at efterspørgslen stiger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096