23948sdkhjf

Grundvandet skal køle på regionshospital

Grundvand under byggepladsen i Gødstrup skal være med til at etablere en bæredygtig køleløsning på det kommende hospital.

Ganske tæt ved det område, hvor hovedindgangen til det kommende regionshospital DNV-Gødstrup skal ligge, arbejder et kraftigt bor sig langsomt men sikkert ned i jorden.

Boret er på vej ca. 100 meter ned i Gødstrups jord for at få kontakt med 7-8 grader varmt grundvand. Det varme grundvand skal om et par år supplere den samlede køleløsning på det kommende sygehus i Gødstrup.

Det skriver DNV-Gødstrup på sin hjemmeside.

120 meter prøveboring
Historien om Gødstrups grundvands-ressourcer tog sin begyndelse for et par år siden, hvor en geologisk rapport konkluderede, at det kunne være en god ide at etablere et grundvandskøleanlæg i Gødstrup.

På den baggrund blev en prøveboring 120 meter under jordoverfladen i Gødstrup sat i værk, og resultatet var positivt. Grundvandskøling var en mulighed for en bæredygtig køleløsning i DNV-Gødstrup.

Efterfølgende har Regionsrådet i Region Midtjylland godkendt en anlægsbevilling på 8,8 mio. kroner til etablering af grundvandskøl i Gødstrup. 

6 boringer på byggepladsen
Boringen, der udføres af firmaet A. Højfeldt A/S fra Herning, er én ud af i alt 6 boringer rundt omkring på byggepladsen og skal ses som forberedelse og klargøring til at etablere en bæredygtig køleløsning på det kommende hosital.

Selve udbuddet om etablering af grundvandskøling blev vundet af firmaet Ates A/S i totalentreprise.

Grundvandskøleanlægget bliver på ca. 1,6 MW, og det får den størrelse, fordi et hospital skal bruge ca. tre gange så meget køl som varme - opgjort i MWh - for at leve op til de fastsatte indeklimakrav samt køling af forskelligt teknisk udstyr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094