23948sdkhjf

Siemens og Dong i nyt samarbejde

Siemens Wind Power skal levere to af de nyudviklede 6 MW havmøllertil forsknings- og udviklingsformål til DONG Energy.
Aftalen er et led i DONG Energy's etablering af et nyt demonstrations-program for havmøller. De to 6 MW møller vil kunne opsættes på DONG Energy's demonstrationssites i Storbritannien og Danmark.

- DONG Energy's ledende markedspositioninden for offshore vindkraft er funderet på selskabets mangeårige unikke kompetencer inden for udvikling, opførelse og drift af havmølleparker. Demonstrationsaktiviteter udgør et væsentligt element i at fastholde og udvikle disse kompetencer. For DONG Energy er implementering af nye, mere effektive, teknologier samt optimerede koncepter og processer et vigtigt element til at nedbringe omkostningerne ved havvind, siger Anders Eldrup, adm. direktør i DONG Energy.

Den samlede investering for DONG Energy relateret til opførelsen af de tre møller forventes at udgøre omkring DKK 450 mio.

Mere konkurrencedygtig vindkraft
Udover højere produktion ventes den nye mølletype at kræve mindre vedligeholdelse, idet møllerne er baseret på den gearløse, direct drive, teknologi. De nye møller betragtes derfor som et væsentligt skridt i retning af mere konkurrencedygtig offshore vindkraft.

Som led i testprogrammet levere Siemens også en opdateret version af Siemens 3,6 MW mølle med 120 meter rotor til brug på DONG Energy's testsite på Avedøre Holme.

Som led i demonstrationsprogrammet vil der blive foretaget en række tests på møllerne med henblik på, at observationer og testresultater kan anvendes i arbejdet omkring udviklingen af DONG Energy's kommende havmølleparker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Eaton leverer 100 anlæg til Islands største forsyningselskab
Stiesdal får styr på gnistdetektering og brandslukning i Danmarks største pyrolyseanlæg
Green Power Denmark om lukning af åben dør-projekter: Kæmpe svigt af regeringen
Tre ud af 27 åben dør-projekter fortsætter - resten lukkes
Brintbranchen: Havplan skæmmes af lukning af åben dør
DI: Når døren lukkes, skal regeringen åbne for nye grønne løsninger
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187