23948sdkhjf

Aguasol har store vækstambitioner

Lancering af en ny type solvandvarmer ventes at give virksomheden en omsætning på 100 mio. kr. årligt i 2014.
Aguasol forventer at sælge den nye type solvandvarmer over hele Europa via installatører, som ellers i stor stil har opgivet at installere solvarme på grund af de tidligere komplicerede systemer.

- Det er alt det bøvl, vi nu afskaffer med vores produkt. Når det kommer ud til installatøren, skal han ikke forholde sig til 15-20 enkeltdele. Her kommer der to papkasser, altså to dele som skal monteres, og det er så det, forklarer adm. Direktør i Aguasol, Morten Fuur, til Installatør Horisont.

Ambition om en markedsandel på 5 % indenfor fire år
Behovet for solvarme er enormt på trods af de eksisterende anlægs svagheder.

Aguasols målsætning er at opnå en markedsandel på fem procent i 2014, og en omsætning på 100 mio. kr. årligt.

EU's klimakrav om, at 20 procent af bygningers energiforsyning skal komme fra vedvarende energi ventes at øge efterspørgslen efter solvarmeløsninger. Det samme gør sig gældende for de enkelte EU-landes klimamålsætninger, hvor Tyskland, Grækenland, Italien, Spanien og Frankrig i dag er de største markeder .
Endelig er der store forventninger til markederne i Tyrkiet og Sydamerika.

Velegnet til sommerhuse i Danmark
Produktionen af den nye solvandvarmer, som Aguasol har arbejdet med at udvikle siden 2006, påbegyndes i denne måned

Til forskel fra almindelige anlæg sidder varmtvandsbeholderen direkte på taget og har ingen pumpe. Systemet er i stedet selvcirkulerende, og anvender den termiske varme.

I Danmark mener man, at systemet egner sig perfekt til sommerhuse. Hen over vinteren testes modellen da også på et sommerhus. Det er både billigere og mere miljørigtigt.

- Vi tager udgangspunkt i de varme lande, men i Danmark passer den perfekt til sommerhuse. De er nogle af de største energislugere, fordi de ikke er isoleret ordentligt. Men vi har ikke dyrket det danske marked endnu, fordi vi først skal lave nogle forsøg, siger Morten Fuur.

Solfangeren på Aguasols anlæg fylder 2,4 kvm, og varmeveksleren kan rumme 200 liter. Alt i alt er solvandvarmeren 1,4 meter bred og 2,6 meter lang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094