23948sdkhjf

Kulforbruget er reduceret med en tredjedel

De sidste fire år har DONG Energy reduceret sit kulforbrug fra seks mio. ton til fire mio. ton
DONG følger sin plan for omstilling af energiforsyningen fra fossil til vedvarende energikilder.

- Jeg er stolt over, at vi i DONG Energy kan gå foran med nedbringelse af kulforbruget i energiforsyningen. Vi har besluttet ikke at bygge nye kulfyrede kraftværker, og vi har allerede lukket omkring halvdelen af vores eksisterende kulfyrede kraftværksblokke ned. Der er næppe noget andet energiselskab, som så hurtigt og konsekvent forlader kul som brændsel, og dermed reducerer CO2-udledningen så markant på så kort tid. Forhåbentligt kan vi hermed være med til at vise vejen for andre til fremtidens grønne energiproduktion, udtaler DONG Energy’s adm. direktør Anders Eldrup.

Halvere forbruget de næste fem år
Reduktionen i forbruget af kul betyder, at DONG Energy er godt på vej til at opfylde målsætningen i 85/15 planen, hvor DONG Energy frem mod 2040 vil skal reducere udledningen af CO2 fra el- og varmproduktionen til 15 procent af 2006-niveauet.

På en kortere bane er planen, at DONG Energy frem mod 2015 vil reducere kulforbruget med yderligere to mio. ton ved at konvertere produktionen fra kul til biomasse. Omstillingen til biomasse vil bidrage til, at de største danske byers varmeforsyning i fremtiden kan baseres på vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142