23948sdkhjf

Radius udskifter forældede koblingsanlæg

Rundt omkring i Storkøbenhavn står en række koblingsstationer, der spiller en central rolle i transporten af strøm fra producent til forbruger.

På grund af alder og slitage samt støjhensyn er netselskabet Radius i fuld gang med at udskifte dem. Frem til 2026 skal ti ældre 10 kV Reyrolle-anlæg på otte forskellige 30/10 kV transformerstationer udskiftes i City-området.

Det gælder også 55 såkaldte Reyrolle-anlæg på Kløvermarkens Transformerstation, der de seneste 67 år har forsynet det nordlige Amager. 

Af hensyn til person-, leverings- og anlægssikkerhed bliver de erstattet af nye, moderne anlæg.

- Udskiftningen af Reyrolle-anlæg på Kløvermarken Transformerstation er den største udskiftning af 10 kilovolt anlæg i Københavnsområdet. Udskiftningen startede i 2016, og vi afslutter den her i starten af 2018, fortæller projektleder Hans Henri Hansen.

Reyrollerne udskiftes med 10 kV pladekapslede anlæg af fabrikatet Ritter, som er repræsenteret i Danmark ved Hans Følsgaard A/S, der også bistår Radius i opstillingen af anlæggene.

Kompliceret udskiftning
Stort set alle koblingsstationer i Københavnsområdet er usynlige i det daglige.

De er typisk del af den mere end 100 år gamle bygningsmasse, og som regel er der skudt nye bebyggelser op rundt om mange af de bygninger, der rummer den elektriske infrastruktur.

Det komplicerer udskiftningen af anlæggene, da der ofte er begrænset adgang til bygningerne. På Kløvermarken Transformerstation er pladsen trang, og det har derfor været nødvendigt at gennemføre bygnings- og gravearbejder inde på stationsområdet.

I kraft af moderniseringen kan Kløvermarkens Transformerstation fjernbetjenes fra Radius’ Netcenter i Virum, og det forhøjer forsyningssikkerheden på Amager.

Om projektet

Radius’ netområde dækker Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland.

Frem til 2026 skal 10 ældre 10 kV Reyrolle-anlæg på otte forskellige 30/10 kV transformerstationer udskiftes i City-området.

Projektet blev indledt for 15 år siden.

Udskiftningen sker primært for at styrke forsyningssikkerheden og undgå havarier på forældede anlæg. Desuden er det vanskeligt at få reservedele til anlæggene, idet de ikke længere er i produktion.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094