23948sdkhjf

Ørsted opjusterer igen, igen

En stærk indtjening på havvind lægger 1,5 mia. kroner til forventningerne til driftsresultatet.

Det er ikke længe siden at Ørsted opjusterede sine forventninger til driftsresultatet (Ebitda) i 2017 fra 17-19 mia. kr. til 19-21 mia. kr. 

Det skete efter frasalget af 50 procent af havmølleparken Walney Extension til et konsortium bestående af pensionselskaberne PKA og PFA i november.

Nu sker det så igen.

- Baseret på vores foreløbige, ikke-reviderede opgørelser, forventer vi, at driftsresultatet (Ebitda) for 2017 kommer til at udgøre ca. 22,5 mia. kr., hvilket er en forbedring i forhold til vores seneste forventning på omkring 21 mia. kr, skriver Ørsted i en meddelelse.

Den nyeste opjustering ligger noget over det forventingsniveau, Ørsted lagde for dagen, da men sidste år aflagde årsrapport. Her lå forventningen til driftsresultatet i omegnen af 15-17 mia. kr. 

Havvind & partnerskaber
Stigningen skyldes primært en stærk indtjening fra de producerende havvindmølleparker i slutningen af året, herunder fra kraftigere vind og en hurtigere indfasning af produktion fra de nye parker Race Bank og Walney Extension.

Som følge af god fremdrift og lavere omkostninger på entreprisearbejdet vedrørende Race Bank og Walney Extension, har indtjeningen fra partnerskabsaftaler vist sig at være bedre end ventet.

Endelig er indtjeningen fra Ørsteds gasporteføljeaktiviteter i Distribution & Customer Solutions bedre end forventet, blandt andet som følge af en positiv påvirkning fra værdien af selskabets gas på lager i den sidste del af året.

Ørsted offentliggør den endelige årsrapport for 2017 den 1. februar 2018. 


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14