23948sdkhjf

Kyndbyværket og Masnedøværket moderniseres

DONG Energy har besluttet at modernisere Kyndbyværket og gasturbinen på Masnedøværket. Moderniseringsarbejdet ventes at koste 200 mio. kr.
I forbindelse med beslutningen om moderniseringer har DONG Energy og Energinet.dk indgået en femårig aftale, som betyder, at Kyndbyværket og gasturbinen på Masnedøværket fortsat skal fungere som nød- og spidsbelastningsanlæg på Sjælland.

Energinet.dk kan således med kort varsel bede DONG Energy om at opstarte elproduktion på værkerne i tilfælde af større udfald på andre værker eller driftsforstyrrelser på elnettet.

Aftale kan opsiges før tid
Energinet.dk betaler ca. 185 mio. kr. årligt for ydelserne. I udgangspunktet gælder aftalen en femårig periode. Energinet.dk har dog mulighed for at opsige aftalen før tid for et beløb på 85 mio. kr. pr. år., dog tidligst efter 3 år.

Kyndbyværket og Masnedøværket drives som ét værk, da Masnedøværket kan fjernbetjenes fra Kyndbyværket. De to kraftværker har i alt syv kraftværksblokke i en kombination af gasturbiner og dieselanlæg med en samlet produktionskapacitet på omkring 720 MW.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157