23948sdkhjf

Biogasanlæg fra Xergi vinder Sustainable Ireland Award

Det nordirske biogasanlæg Tully Quarry ved byen Ballymena er i gang med at producere biogas på 100 procent kyllingemøg. Ved prisuddelingen Sustainable Ireland Awards vandt det unikke Xergi-projekt prisen som årets bedste projekt i kategorien energiproduktion.

Fakta om Tully Quarry
Biomasse: 40.000 tons kyllingemøg pr år
Energiproduktion: 3MW el
Total investering: Cirka 20 millioner pund

Det oplyser Xergi på sin hjemmeside.

Det var en meget begejstret direktør Kevin Fitzduff fra firmaet Stream BioEnergy Ltd, der tog imod prisen ”Best Energy Generation Award”, da årets mest bæredygtige projekter på den irske ø kom i spotlyset ved prisuddelingen på Crowne Plaza Hotel i Belfast.

Bag prisuddelingen står magasinet Sustainable Ireland, der sætter fokus på bæredygtige løsninger på den irske ø.

- Det har taget otte år at få projektet skruet sammen, og jeg er virkelig glad for, at vi endelig fik anlægget op at stå. Vi producerer energi nu, og vi er meget glade for, at vi blev nominerede, sagde Kevin Fitzduff ved prisuddelingen.

Stream BioEnergy har stået for projektudviklingen af biogasanlægget, der er leveret af Xergi.

- Det har været en lang udviklingsproces, og vi sætter stor pris på den tålmodighed og viljestyrke, som Stream BioEnergy har udvist, siger administrerende direktør Jørgen Ballermann fra Xergi.

100 procent kyllingemøg
Tully Quarry er et unikt projekt, fordi det skal producere biogas på basis af 100 procent kyllingemøg. Normalt er det vanskeligt at omsætte store mængder kyllingemøg i biogasanlæg, fordi et højt kvælstofniveau i kyllingemøget hæmmer de bakterier, der producerer biogas.

Som svar på denne udfordring har Xergi udviklet NiX-teknologien, der reducerer kvælstofindholdet i biogasprocessen. Det øger energiproduktionen, og bagefter kan kvælstoffet anvendes som gødning.

- Lige nu er anlægget i gang med at producere biogas, der anvendes til at producere el i et gasmotoranlæg. Biogasproduktionen og dermed elproduktionen vil gradvist blive øget, efterhånden som bakteriekulturen udvikler sig. I den kommende tid går vi så i gang med at fjerne kvælstof fra biomassen, idet vi sætter NiX-anlægget i drift, forklarer Jørgen Ballermann fra Xergi.

Xergi skal stå for driften
Xergi har fået kontrakt på at stå for driften i de første 10 år.

- Det er ikke nok at have et godt biogasanlæg. Det er afgørende, at driftspersonalet har forstand på at drive biogasanlæg. Derfor leverer vi altid biogasanlæg i kombination med et veludviklet træningsprogram, som sikrer, at medarbejderne kan forestå en effektiv drift af anlægget, forklarer Jørgen Ballermann.

På den baggrund har Xergi rekrutteret og uddannet en gruppe lokale medarbejdere, der skal forestå driften.

- Opstår der uventede udfordringer, har vi naturligvis eksperter, der kommer og bistår det lokale personale, ligesom vi har online adgang til anlægget fra vores overvågningscenter i Danmark, fortæller Jørgen Ballermann.

På nuværende tidspunkt er der syv fuldtidsansatte på biogasanlægget, og antallet af medarbejdere forventes at stige i takt med, at anlægget kommer i drift. Desuden giver biogasanlægget arbejde til en række virksomheder i servicesektoren i lokalområdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156