23948sdkhjf

Millionindsprøjtning giver Esvagts byggeplaner vind i sejlene

Esvagts ejere, 3i Infrastructure og AMP Capital, har skudt ekstra 350 mio. kroner i rederiet, penge som skal bruges i en udvidelse af offshore vind-aktiviteterne. Kapitalindsprøjtningen skete i forbindelse med sidste uges 376 mio. euro store refinansiering. 

Rederiets CFO, René Just, siger til ShippingWatch, at pengene skal bruges på nye vind-fartøjer, uden dog at komme ind på, hvor mange skibe, rederiet vil investere i:

- Vi har haft så stor vækst i nybygninger af nye skibe fra 2015 frem til i dag, så vores muligheder for at investere yderligere under den tidligere finansiering har ikke været til stede. Med den nye refinansiering har vi fået muligheden for at fortsætte væksten i investeringer i nybygninger inden for vindsegmentet, siger René Just til ShippingWatch.

Esvagts flåde tæller i dag over 40 skibe. Hertil kommer fire nybygninger, hvoraf to er vindservice-fartøjer. 

Vind udgør ifølge René Just 30 procent af rederiets samlede omsætning mod 15 procent for et år siden. Forventningen er, at det om tre til fire år skal være mellem 40 og 50 procent af omsætningen. 

- Refinansieringen er en vigtig strategisk milepæl for Esvaft. Det lader Esvagt fortsætte med at udvide sine aktiviteter inden for offshore wind service, forbedrer selskabets finansielle fleksibilitet og sikrer en konkurrencedygtig langsigtet gældsomkostning med en reduceret fremtidig refinansieringsrisiko, sagde Phil White, managing partner og chef for infrastruktur i 3i Investments, sidste uge om refinansieringen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078