23948sdkhjf

Frederikshavn Affaldskraftvarmeværk købt af AVØ og dermed Frederikshavn Forsyning A/S

Købet af affaldskraftvarmeværket, som hidtil har været ejet af DONG, realiseres d. 1. januar 2011.
Handlen er resultatet af forhandlinger, som har stået på de seneste måneder.

- Vi er glade for at blive herre i eget hus, så vi selv kan styre en væsentlig del af energiforsyningen i kommunen uden at være afhængig af eksterne kontrakter, siger Brian Pedersen, bestyrelsesformand i både Frederikshavn Forsyning A/S og datterselskabet AVØ A/S.

Det bliver AVØ, som kommer til at drive anlægget og sørge for affaldsmodtagelsen, mens Frederikshavn Forsyning aftager varmeproduktionen. Idet AVØ ved årsskiftet, bliver et datterselskab til Frederikshavn Forsyning bliver det hele indenfor rammerne af koncernen.

Billigere affaldspriser
Affaldskraftvarmeværket brænder 70 % af det brændbare affald i Frederikshavn Kommune og leverer 35 % af al fjernvarme til Frederikshavn by. Derudover produceres værket strøm svarende til forbruget i ca. 3.500 husstande.

- Med den nye samlede organisation, vi får fra årsskiftet, bliver vi endnu mere effektiv i forsyningsorganisationen, fortæller Brian Pedersen.

Det er allerede besluttet, at prisen for at aflevere affald på værket nedsættes fra årsskiftet med ca. 5 %, og det vil være positivt på et tidspunkt, hvor der kan forventes mere konkurrence om erhvervsaffaldet.

Priserne på varme ventes også at blive nedsat de kommende år, men det afhænger dog af prisudviklingen på brændslerne anvendt til at producere varmen.

Fastholder affaldskraftvarmeværkets niveau
Analyser foretaget i forbindelse med overtagelsen viser, at affaldskraftvarmeværket med den nødvendige, løbende vedligeholdelse kan køre 10 år endnu. Derefter skal det vurderes, om der skal foretages levetidsforlængende investeringer.

Værkets 10 ansatte er sikret beskæftigelse under det nye ejerskab. Dermed sikres værkets kontinuerlige drift. Værket kører i døgndrift 48 uger om året, og der indfyres ca. 4,5 ton affald i timen.

Med Frederikshavn Affaldskraftvarmeværk og tidligere AVØ styrker Frederikshavn Forsyning A/S sin position som lokal energiproducent og distributør. Ved årsskiftet oprettet Frederikshavn Forsyning også et entreprenørteam bestående af 19 mand, som skal bistå koncernens selskaber med gravearbejde i forbindelse med anlægsarbejde. Ekspansionen betyder, at Forsyningen fra årsskiftet øget antallet af medarbejdere fra 149 til 223
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093