23948sdkhjf

DONG Energy sælger andel af vindmøllepark

Køberne er et konsortium bestående af PGGM og den hollandske kapitalfond Ampère Equity Fund, administreret af Triodos Investment Management.
Konsortiet overtager en ejerandel på 24,8 procent i den 367 MW store havmøllepark Walney. Prisen er ca. 140 mio. kr. samt en andel svarende til ejerandelen af anlægsomkostningerne. Købesummen omfatter ikke betaling for transmissionsaktiverne, som fremover vil blive ejet af en særlig transmissionsoperatør udpeget af de britiske myndigheder.

- Vi glæder os meget over dette nye partnerskab med etablerede og velansete internationale finansielle investorer. Vi ser samarbejdet som endnu et vidnesbyrd om den voksende interesse blandt finansielle investorer i den modnende havmølleindustri. Samtidig ser vi transaktionen som en anerkendelse af DONG Energy's unikke kompetencer inden for opførelse og drift af havmølleparker, siger Anders Eldrup, adm. direktør i DONG Energy.

DONG fastholder lederrollen i projektet
DONG Energy beholder en ejerandel på 50,1 % og SSE vil beholde ejerandelen på 25,1 %, som SSE overtog fra DONG Energy i december 2009. Ligeledes fastholder DONG Energy rollen som den ledende part på det resterende anlægsarbejde, som færdiggøres i to etaper: En i første halvdel af 2011 og en mod slutningen af 2011.

DONG Energy er den ledende part på det resterende anlægsarbejde, og har påtaget sig visse specifikke forpligtelser over for PGGM og Ampère Equity Fund i relation til projektets anlægsomkostninger og færdiggørelsesdato. De nye medejere ser frem til samarbejdet og den form det kommer til at antage.

- Vi ser frem til at arbejde sammen med DONG Energy, majoritetsejer og operatør af Walney-projektet, og et selskab med et stærkt omdømme i industrien, siger Joris van der Geest fra Triodos Investment Management.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063