23948sdkhjf

Omstridte vindmøller hænger i en tynd tråd

To klagenævn har dumpet Svendborg Kommunes sagsbehandling
Svendborg Kommune overvejer nu at standse to 80 meter høje vindmøller på Tåsinge, efter at både Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet har vurderet, at grundlaget for at opstille møllerne var for vagt.

Det fortæller TV2 Fyn.

I afgørelserne fra de to klagenævn står der blandt andet, at Svendborg Kommunes lokalplan i forbindelse med opsætningen underkendes, og at kommunen burde have lavet en såkaldt VVM-vurdering før opsætningen for at afdække konsekvenserne for områdets miljø og natur.

Begge klagenævn har bedt Svendborg Kommune om at begynde forfra på arbejdet, og ifølge kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf, giver det anledning til at genoverveje møllernes fremtid. Han nævner, at kommunen overvejer dels at give et standsningspåbud og dels at trække tilladelserne tilbage.

- Jeg kan ikke mindes, at vi før er blevet underkendt i en lokalplan af et ankenævn. Der er simpelthen ikke noget i den her sag, der er almindeligt, siger han til TV2 Fyn.

Kommunaldirektøren anerkender, at det ikke nødvendigvis var den rigtige beslutning at give tilladelse til at tage møllerne i brug, selv om man havde modtaget klagenævnenes afgørelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.85