23948sdkhjf

Nu får Øresundsbroen solceller

Solcelleanlæg til 2 mio. kr. skal producere energi på Øresundsbroen.

Det blev SolarFuture, sammen med samarbejdspartneren Solarpark DK, der fik opgaven med at bygge solcellepaneler i betalingsanlægget ved Øresundsbroen.

Aftalen mellem Øresundsbro Konsortiet og SolarFuture har en værdi på 2 mio. kr., og omfatter konstruktionen af 1.500 kvadratmeter solceller, svarende til 250kW eller solenergi til 45 parcelhuse. Der er også mulighed for at udbygge med yderligere 2.700 kvadratmeter, svarende til 450kW, til totalt 700kW.

Projektet sker i samarbejde med Svedab, som ejer området, hvor anlægget kommer til at stå.

Det første anlæg vil stå for at producere cirka 4 procent af det elforbrug, som Øresundsbroen skal bruge. Det betyder en mindskning af udslip på 85 ton CO2 samt en økonomisk besparelse på 200.000 kr. om året. Med tiden håber konsortiet at kunne producere op til 10 procent af elforbruget via solceller.

- Vi har næsten halveret elforbruget, siden forbindelsen åbnede. Det arbejde fortsætter vi med, og vi ville se, om der var mulighed for at producere miljøvenligt og lokalt. Nu glæder vi os til snart at kunne producere solenergi selv, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Solcellepanelerne skal placeres mellem den nordlige og sydlige side af betalingsanlægget, og ligge mindst 3 meter fra kørebanen, bag rækværk og vejbelysning. Det vil sige tæt på både motorvej og jernbane.

Rammeaftalen løber i 3 år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094