23948sdkhjf

Eniig køber Nibe Elforsyning

Energikoncernen overtaget Nibe Elforsynings elnet og elhandelskunder.

Nibe Elforsyning ligger midt i Eniigs forsyningsområde og har indtil nu drevet net- og elhandelsaktiviteter gennem samarbejder med Aars Elforsyning Entreprise og Verdo. Et stigende administrativt pres har imidlertid ført til en erkendelse af, at rentabiliteten ikke længere er fornuftig, hvorfor man i Nibe besluttede at tage dialogen om fremtiden med Eniig.

- Hensynet til kunderne har været en væsentlig årsag til, at vi tog kontakt til Eniig, forklarer bestyrelsesformand i Nibe Elforsyning, Frederik Vedel Møller i en pressemeddelelse.

- Det har været nærliggende at lede efter en løsning, som varetager vores andelshaveres interesser bedst muligt. Med alle de restriktioner, som Energitilsynet til stadighed pålægger elselskaberne, er det vanskeligt at drive en rentabel elforsyning. Derfor tog vi kontakt til Eniig, og vi blev hurtigt enige om, at et samarbejde giver rigtig god mening. I særdeleshed for vores kunder, understreger bestyrelsesformanden.

Aftalen mellem Eniig og Nibe Elforsyning omfatter både net- og elhandelsaktiviteter. Nibe Elforsynings 2.400 andelshavere optages som andelshavere i Eniig a.m.b.a. Elnetaktiviteterne overtages af N1 A/S (Eniigs netselskab), og Eniig Energi A/S (Eniigs elhandelsselskab) overtager de omkring 2.200 elhandelskunder.

- Købet af Nibe Elforsyning skal ses som en naturlig del af den fortsatte konsolidering i branchen og med Nibe Elforsynings geografiske placering ligeledes som en naturlig udvikling af vores samlede aktiviteter i N1. Vi glæder os til at byde vores nye andelshavere velkommen i Eniig, udtaler Jan Østergaard Jensen, som er direktør i N1, hvor Eniigs netaktiviteter hører hjemme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095