23948sdkhjf

DONG Energy køber offshore fundamenter hos MT Højgaard

Ordren har en værdi af ca. 1,3 mia. kr., og MT Højgaard forventer, at koncernens indtjening påvirkes positivt de to år projektet varer.
MT Højgaard skal de kommende år stå for at fremstille, transportere og installere offshore fundamenter til 111 havvindmøller til DONG Energy’s Anholt Offshore Wind Farm.

- Opgaven passer rigtig godt til MT Højgaards kompetencer, og vi ser frem til at samarbejde med DONG Energy. Det forstærker vores førende position inden for anlæg af fundamenter til havvindmøller, siger Kristian May, adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

Kan levere strøm til 400.000 husstande
Med en kapacitet på 400 MW bliver Anholt Offshore Wind Farm Danmarks største havvindmøllepark. Dermed vil vindparken kunne levere miljøvenlig elektricitet svarende til 400.000 husstandes årlige elforbrug.

Anlægsarbejdet starter omkring årsskiftet 2011/2012 og vil involvere en lang række specialfartøjer og medarbejdere i og omkring området. De første møllevinger vil efter planen begynde at efter snurre i 2012, og parken ventes at være fuldt etableret i 2013.

DONG Energy har valgt at benytte Grenaa Havn som base for projektet, både i etableringsfasen og til den efterfølgende drift af parken.

- Projektet har en lang række udfordringer, herunder bundforholdene og en meget stram tidsplan, så projektet passer godt til vores erfaring og gør det muligt for os fortsat at udvikle vores ekspertise inden for offshore fundamenter, siger Bente Østerbye, sektionsdirektør i MT Højgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172