23948sdkhjf

NGF Nature Energy solgt

Salget åbner op for milliardinvesteringer i biogas og op til 10 nye danske anlæg.

I dag er de kommercielle aktiviteter af energikoncernen, Nature Energy, blevet solgt til et konsortium der blandet andet består af den London-baserede investor Pioneer Point Partners. Det nye ejerskab er klar til at realisere Nature Energys vækststrategi.

Samtidig har de fynske ejerkommuner godkendt et salg af gasinfrastrukturen til det statslige selskab Energinet.dk:

- Det er unikt, at de 8 fynske kommuner er lykkedes med at skabe den situation vi i dag står i. For 10 år siden var Nature Energy et selskab med røde tal på bundlinjen og en mørk fremtid, men de fynske kommuner så lyset i den grønne omstilling. Nu overleverer vi depechen til et nyt ejerskab, som er klar til at investere i næste kapitel af Nature Energys vækststrategi, siger Jens Otto Dalhøj, bestyrelsesformand i Nature Energy.

Biogassen trækker
Nature Energy blev etableret i 1979 under navnet Naturgas Fyn. I en årrække var virksomheden alene fokuseret på at drive naturgasnettet på Fyn og sælge den fossile naturgas til de fynske gaskunder. De seneste 5 år har virksomheden investeret mere end 1 milliard kr. i en grøn omstilling af gasnettet.

Det er netop den udvikling, som det nye ejerskab ser en lys fremtid i og ønsker at accelererer med yderligere investeringer

Det er netop Nature Energys kompetencer inden for produktion af grøn gas, som har fået internationale investorer til at investerer i virksomheden:

- Vi vurderer hvert år mere end 200 investeringsmuligheder inden for grøn energi på tværs af Europa, og når vi ser på Nature Energy, så ser vi en virksomhed, der ud fra Odense kan udvikle sig til at blive et nyt Vestas inden for produktionen af grøn gas til gasnettet. Samtidig er det tydeligt, at Nature Energy har skabt et stærkt koncept, som over tid kan få omkostningerne til at producere den grønne gas til at falde, siger Sam Abboud, partner i Pioneer Point Partners.

1.300 blivende arbejdspladser i hele Danmark
En analyse udarbejdet af Damvad Analytics viser, at Nature Energys plan om at etablere yderligere 10 biogasanlæg kan skabe op til 2.300 job i byggefasen og op til 1.300 blivende job fordelt over hele Danmark.

Størstedelen af de blivende job, der er knyttet til etableringen af biogasanlæggene, vil være job hos underleverandører, der levere input til biogasproduktionen.

En stor del af de job der er knyttet til byggeriet af biogasanlæggene vil være inden for metalindustrien, maskinindustrien og i bygge- og anlægssektoren.

Udsigt til lavere gaspriser
Et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om, at staten køber gasnettet, og samler ejerskabet i ét statsligt selskab. Det skal bidrage til at realisere et effektiviseringspotentiale til gavn for de danske gasforbrugere.

- Med vores beslutning om at sælge gasinfrastrukturen til staten er der i dag taget et vigtigt skridt i retning af at høste et effektiviseringspotentiale på 100 mio. kr. i gassektoren. Den effektivisering vil komme de fynske gasforbrugere til gode, siger Søren Steen Andersen, Borgmester i Assens Kommune.

Beslutningen om at sætte gang i en salgsproces af Nature Energy blev i taget i 2015, og brede flertal i samtlige 8 ejerkommuner har stemt for at sælge henholdsvis gasnettet til staten og de to kommercielle selskaber til konsortiet bestående af blandt andre Pioneer Point Partners.

Der forestår fortsat en række formelle godkendelser, herunder en godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, før salget af både de kommercielle dele af Nature Energy samt gasinfrastrukturen, er gennemført

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125