23948sdkhjf

Endnu en ekstraregning til varmekunderne i Ikast

Ikast Værkerne har tidligere opjusteret forventningerne til varmeforbruget. Desværre for forbrugerne en tredjedel under den reelle stigning.
Måleraflæsninger hos Ikast Værkernes ca. 11.000 kunder viser, varmekunderne i gennemsnit brugte 18 procent mere varme i 2009. Det giver en samlet ekstraregning på 1.500 kr. i forhold til året før.

Merforbrug ventet
Stigningen i forbruget kom i udgangspunktet ikke som en overraskelse for Ikast Værkerne. Efter aflæsningen af raten i maj måned stod det klart, at forbruget ville stige mere end beregnet ved årets start. A conto-betalingen blev derfor øget med 1.000 kr. for en gennemsnitlig husstand, svarende til en forbrugsstigning på 12 procent. Det viser sig så nu ikke at være nok til at modsvare det reelle forbrug.

- Vi har indregnet de 12 procent merforbrug i de tal, der fremgår af aflæsnings-kortets forventede aflæsninger, og derfor har de fleste fjernvarmekunder også kun konstateret en mindre forøgelse af varmeforbruget på typisk 3-6 procent udfra det forventede, forklarer Kaj Hansen til AOH.dk.

Merforbruget på 6 procent over det opskrevne giver altså nu endnu en ekstraudgift på 500 kr. til Ikast Værkernes fjernvarmekunder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078