23948sdkhjf

Shell løfter rundt på tons-tung olietank

Mens Shell Raffiaderiet i Fredericia og Dansk Olieselskab stadig forhandler om en dato for ejerskiftet, hvor Dansk Olieselskab overtager A/S Dansk Shell, der inkluderer Shell Raffinaderiet i Fredericia og de tilhørende Trading and Supply-aktiviteter, sker der ting og sager på raffinaderiet i Fredericia.

Onsdag blev der rykket lidt rundt med en 160 ton tung og 20 meter høj tank.

- Vi har flyttet den, fordi vi ville vedligeholde den såkaldte tankpude, som den normalt står på. Derfor er der nu lavet en helt ny tankpude med indbygget specialmembran. Det er ikke hverdagskost at løfte en tank fra sin normalposition til en midlertidig position og senere tilbage igen. Men det var den smarteste løsning i dette tilfælde. Tanken er som nævnt blevet vedligeholdt og er nu i gang med at få en helt ny bund svejset på, nu hvor den er tilbage på sin pind, fortæller pressechef Torbne Øllegaard Sørensen.

Hele øvelsen krævede to solide kraner og nogle kranfører med en sikker hånd. Dem leverede BMS.

- Tanken skulle ikke bare på plads, men helt præcist på plads, da den jo skal tilsluttes rør og installationer. Men det gik til UG med kryds og slange, siger Torben Øllegaard.

Tanken vil, før den bliver taget i drift igen, blive testet med vand. Den skal fyldes helt og dermed testes for såvel tæthed som styrke. Når tanken er i fuld drift anvendes den til dieselkomponenter.

Torben Øllegaard Sørensen oplyser endvidere at ejerskiftet forventeligt gennemføres i første halvår af 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.849