23948sdkhjf

Baltic Pipe rykker nærmere

Energinet og den polske virksomhed Gaz-System har søgt Energistyrelsen og Miljøstyrelsen om igangsættelse af en miljøvurdering (VVM-proces) for Baltic Pipe.

Projektet har til formål at etablere en rørforbindelse, der transporterer naturgas fra den norske Europipe II i Nordsøen til Danmark og Polen. 

Energinet og Gaz-System skal som bygherrer for projektet udarbejde en miljøkonsekvensrapport, som belyser projektets mulige miljøpåvirkninger og danner grundlag for myndighedernes behandling af ansøgningen og beslutningen om, hvorvidt der skal gives tilladelse til projektet.

Miljøvurderingen skal sikre, at der bliver taget hensyn til miljøet under planlægningen af anlægsprojekter, der kan forventes at påvirke miljøet væsentligt. Energistyrelsen er VVM-myndighed for projektets dele på vand, mens Miljøstyrelsen er myndighed for anlæggets dele på land.

Inden miljøkonsekvensrapporten bliver udarbejdet, skal VVM-myndighederne afgrænse rapportens indhold.

Som led i afgrænsningen indkaldes der hermed idéer og forslag fra borgere, interesseorganisationer mv. til de forestående miljøvurderinger på både land- og vanddelen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109