23948sdkhjf

Testmøllerne rejser sig over Nissum Bredning

Se billederne af møllernes fantastiske færd - fra havn til testsite.

Tidligere i år meddelte klima og energiministeren Lars Christian Lilleholt, at Nissum Brednings Vindmøllelaug I/S og Jysk Energis fælles projekt vandt retten til at opføre 28 MW tilskudsberettigede testmøller. 

Den 10 . maj gik vindmøllelauget og Jysk Energi fysisk i gang med opførelsen af de fire Siemens 7,0 MW vindmøller i Nissum Bredning.

Startskuddet var en kabellægning fra Sydhavnen i Thyborøn til nærmeste mølle ved en underboring på cirka 800 meter.

Ikke helt som planlagt
Planen var, at det store anlægs- og byggearbejde skulle gå i gang i august og at møllerne var nettilsluttede inden årsskiftet. Men det er ikke gået helt, som planlagt. 

- Der står to møller færdige med vinger og det hele. Så er der en tredje mølle på vej fra Esbjerg til Thyborøn lige nu, fortæller Jens Jørgen Birch fra Nissum Brednings Vindmøllelaug.

Forsinkelsen af byggeriet af møllerne skyldes en ganske særlig aktør.

- Vor herre har ikke rigtigt været med os. Opstillingen kræver et vejrvindue på tre timer, hvor det ikke blæser mere end 9 sek/m. Prøv du lige at finde det her i Thyborøn på den her tid af året, siger Jens Jørgen Birch, der dog stadig håber på, at alle møller er rejst inden jul – om vejrguderne vil.

Fra Polen til Thyborøn
Det er som nævnt Siemens, der leverer møllerne, mens JD Contractor står for kabellægningen og Østermark Grouting står for grouting omkring fundamenterne.

Per Aarsleff A/S har leveret TP’erne til projektet – de er støbt på Per Aarsleffs fabrik i havnebyen Swinoujscie i Polen, hvorefter de har taget hele den lange vej til Thyborøn.

I videoen kan man se, hvordan de 1.200 tons tunge TP’er bliver produceret ombord på den pram, de transporteres på. 

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142