23948sdkhjf

700 mio. kr. til forskning i overskudsbiomasse

Novo Nordisk Fonden står bag bevillingen til et nyt forskningscenter i bioteknologi
Bevillingen gør det muligt for DTU at åbne et nyt forskningscenter i bioteknologi fra d. 1. januar 2011. Centret skal forske i hvordan overskudsbiomasse effektivt kan bruges til produktion af nyttige stoffer som biobrændsel og lægemidler.

Forskningens fokus bliver, hvordan bakterier og svampe kan bruges til at mindske afhængigheden af den olie-baserede kemiske industri.

- Centeret har potentiale til at skabe nybrydende resultater og udklække forskere, som vil udgøre grundlaget for en grøn vækst med mange nye danske arbejdspladser og meget stærke eksport-muligheder, siger Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand, dr. techn. Ulf J. Johansson.

Dream team
Centeret får satellitter med omdrejningspunkt i teknologiske platforme på både Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg og Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Dermed bliver det fra starten unikt på den internationale scene ved en egentlig integration af forskning inden for molekylær biologi, matematisk modellering, bioinformatik og fermenteringsteknologi.

- Vi er stolte over at DTU har samlet et ”dream team” bestående af seks absolut førende forskere til at stå i spidsen for denne forskningssatsning, hvor forskellige discipliner nu samles og samarbejder i ét fysisk center, siger Ulf J. Johansson.

Centerets leder bliver en internationalt førende kapacitet, professor Bernhard Palsson, som kommer fra University of California San Diego, USA. Han har en imponerende publikations- og patenthistorik inden for en bred vifte af bioteknologiske felter og er kendt som en særdeles dygtig forskningsleder.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141