23948sdkhjf

Varmeleverandører pålægges indretningspligt

Store fejl i register over danske boligers varmekilder medfører lovændring
Leverandører af fjernvarme, naturgas og fyringsolie skal fra 1. oktober 2011 indberette hvem de leverer til og hvor meget, dog kun en gang om året.

Den nye bekendtgørelse grunder i, at mange boligejere på trods af risiko for bødestraf forsømmer deres pligt til at indberette det til Bolig- og Byggestyrelsen, når de skifter varmekilde. Det har medført store fejl i Bygnings- og Boligregistret (BBR).

- Vores opgave er, at vedligeholde og opbevare oplysninger om danske boliger, som samfundet har brug for. Vi har 4,6 millioner bygninger i registret, så selvfølgelig vil der være fejl i nogle data. Det vil vi selvfølgelig gerne forbedre, siger Lars Misser, specialkonsulent for BBR hos Erhvervs- og Byggestyrelsen, til Ingeniøren.

Fejl skaber problemer for investeringer
Vurderingen er, at seks procent af danske boligers varmekilder er forkert registreret i BBR-registret. Forbedret viden på området kan anvendes til at bedømme hvilket potentiale der ligger gemt i at ændre varmekilder.

- Vi kan for eksempel udpege potentialet for at udbrede fjernvarme. Hvis dataene bliver bedre kan vi jo kun være glade, siger Bernd Möller, lektor og forsker på Aalborg Universitets institut for Samfundsudvikling og Planlægning, som arbejder med BBR-registret.

Forbedret viden om boligernes varmekilder er særlig vigtig i lyset af forventede omfattende investeringer forbundet med planerne for et fossilfrit samfund. Udsigten til milliardinvesteringer i den danske boligmasse gør det nødvendigt med et overblik over varmekilder for samspillet mellem individuelle løsninger som varmepumper og investeringer i lavenergibyggeri samt fjernvarme og naturgas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078