23948sdkhjf

Floating Power Plant fintuner i Frankrig

Mens man venter på miljøscreeningen af tre 200 MW-projekter i Wales, Irland og Skotland.

Med tre konkrete projekter forude er Anders Køhler og virksomheden Floating Power Plant meget tæt på en kommercialisering.

Det er Irske DP Energy, der har indgået kontrakter med Floating Power Plant om udviklingen af tre kommercielle projekter i henholdsvis Wales, Irland og Skotland.

Når projekterne er fuldt udbyggede vil de hver især bestå af over 200 MW af Floating Power Plants hybridanlæg, et bølgekraftværk med en vindmølle på toppen.

Tester på livet løs
Selvom de tre projekter er godt i vej, så er der stadig behov for at teste.

Lige nu er Floating Power Plant på sin tredje testuge i Oceanide i Frankrig, hvor man via Marinet2-projektet har fået i alt tre ugers test.

- Det er en ret vigtig test for os. Når man integrerer bølgekraft i en flydende vindplatform er det vigtigt at finde ud af, hvordan delene bevæger sig og ikke mindst påvirker hinanden. Vi har bygget en model af platformen med  bølgeabsorbere på og lader så en robot styre, hvordan platformen bevæger sig og interagerer med den frit bevægelige bølgeabsorber. På den måde er vi et hundrede procent sikre på, hvordan platformen vil bevæger sig, forklarer Anders Køhler.

Floating Power Plants ingeniører kan først, når testen er slut, endeligt vurdere resultatet – men det ser positivt ud.

- Lige nu tester vi – men jeg har hørt fra vores projektleder dernede, at de første resultater matcher de numeriske modeller, fortæller han.

VVM på vej
Status i Frankrig: Det går godt. Status i England og på projekterne i Wales, Skotland og Irland: Det går støt og roligt fremad – ingen kvantespring – men det går fremad som planlagt.

- Alle tre projekter er jo i godkendelsesfasen. Vi er godt i gang med miljøscreeningerne. De er sendt ind til myndighederne, der skal kommentere, inden vi går i gang med en decideret VVM, fortæller Anders Køhler.

Der er lavet miljøscreeninger for alle projekterne.

- Det ser fint ud i Skotland og Wales. Nu venter vi bare på svaret for den i Irland. Når vi har fået svaret for alle tre, vil DP Energy beslutte i hvilken rækkefølge, man tager projekterne, fortæller Anders Køhler.

En beslutning, der bliver taget i det nye år.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109