23948sdkhjf

Flere kæmpe vindmøller i helhedsplan for fremtidens vindteknologi

Vindmølleindustriens ønske om en helhedsplan for test af vindmøller og –teknologi ser ud til at blive imødekommet
Den mulige placering af de 20 prototypemøller fordelt over syv steder i landet er udpeget af en arbejdsgruppe under Miljøministeriet. Forslaget udspringer af forhandlingerne om testcentret i Østerild Klitplantage i Thy.

En helhedsplan, som omfatter de mulige placeringer af 8-10 testmøller på mellem 200 og 2500 meter, er noget vindmølleindustrien længe har efterlyst.

- Derfor er det en rigtig god idé, at politikerne vil lave en samlet plan, så vi får overblik over, hvad der kan lade sig gøre, siger adm. Direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, til Altinget ifølge Business.dk.

Spredt over hele Jylland
Områderne udpeget af arbejdsgruppen ligger i Tønder, Ringkøbing-Skjern, Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner

Møgeltønder Kog og Skærbæk i Tønder Kommune skal have henholdsvis 2 og 2-3 møller. I Ganer i Ringkøbing-Skjern skal der være plads til 2-3 møller på op til 250 meters højde. I Ringkøbing-Skjern Kommune er et område nordvest for Lem også udpeget til at huse 2-4 møller, mens der ved Vælling Marsk kan opstilles 2 møller. Syd for Brovst i Jammerbugt Kommune vil arbejdsgruppen have 2-3 møller i 200 meters højde, og endeligt er Ullerup i Vesthimmerlands Kommune udpeget til at være hjemsted for 2 stk møller i 250 meters højde.

De 7 udpegede områder, som alle skulle ligge på privatejet landbrugsjord, skal nu i høring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078