23948sdkhjf

Det sker: Fremtidens energiløsninger udvikles i samspil mellem virksomheder og universitetet

Energiseminaret er en tilbagevendende begivenhed under Energisponsorprogrammet, og i år er fokus bl.a. på udfordringer, prioriteter og tendenser inden for forskningen på energiområdet. Virksomheder og studerende kan få den nyeste viden og vise sig frem
Energiseminaret præsenterer en række interne og eksterne oplægsholdere, bl.a. fra Energinet.dk, som står for et oplæg om fremtidens energi i Danmark. Der er desuden mulighed for at blive klogere på lagring af energi, fremtidens energisystem, bølgeenergi, minerydning og forbrænding af biomasse.

Ved Energiseminaret deltager Energisponsorprogrammets medlemsvirksomheder, ansatte og studerende ved Aalborg Universitet samt andre interesserede. Dagen forinden får sponsorerne også mulighed for at mødes med de studerende og se deres arbejde ved konferencen CES 2010. Sponsorerne kan dermed promovere deres virksomhed under en uformel reception.

En af virksomhederne fra Energisponsorprogrammet, der deltager i seminaret den 17. december, er Siemens Wind Power.

- Energiseminaret er en spændende og effektiv måde at få indsigt i AAU's forskningsaktiviteter inden for energi på. Samtidig er der mulighed for at give feedback, hvilket er vigtigt, så universitetets aktiviteter hele tiden er i trit med erhvervslivet, i vores tilfælde vindmøllebranchen, siger Kenneth Pedersen, udviklingsingeniør ved Siemens Wind Power i Aalborg.

- Ud over forskningsresultaterne har vi som en videnstung virksomhed brug for, at der løbende uddannes relevante kandidater og ph.d.er. Dette bidrager forskningen til, idet forskningsområderne til dels er bestemmende for de studerendes specifikke kompetencer. Ikke mindst derfor er energiseminaret interessant for os, idet det er et forum, hvor AAU's forskningsprojekter med mere formidles, siger Kenneth Pedersen.

Deltagelse ved Energiseminaret er gratis, og som sponsor i Energisponsorprogrammet opnår virksomheder fordele, som bl.a. en ordning med virksomhedsambassadører, hvor hver medlemsvirksomhed har en lektor eller professor som fast kontaktperson på Institut for Energiteknik, som fungerer som virksomhedens indgangsvinkel til forskning og information.

Energiseminaret finder sted fredag d. 17. december kl. 9-15 på Fibigerstræde 16 i Aalborg.

Energiseminarets fulde program kan ses på www.et.aau.dk

Tilmeldingsinformations kan findes på www.et.aau.dk . Fristen for tilmelding er d. 15. december.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111