23948sdkhjf

Fiberudrulning gav travlhed hos Nordkabel

Travlheden hos energiselskaberne smitter af på den jyske kabelvirksomhed, der lige nu har ordrebogen fyldt

Med en solid fremgang på både top- og bundlinje har kabelvirksomheden Nordkabel A/S haft, hvad direktøren selv betegner som "et meget godt regnskabsår".

I perioden 2016/17 opnår selskabet et årsresultat på 7,4 mio. kroner mod 6,9 mio. kroner året før. Samtidig øges egenkapitalen med 1,4 mio. kroner.

Det til trods for, at der stadig er pres på priserne, fortæller direktør i Nordkabel, Henrik Hassing Pedersen.

- Det er specielt i hovedforretningen med nedgravning af fiber og kabler, at vi oplever prispresset. Fremgangen er i regnskabsåret derfor blevet trukket af vores nicher, som er opgaver med større anlæg og kabeltræk, siger han.

Lave priser
En af årsagerne til de lave priser er kunderne, forklarer Henrik Hassing Pedersen.

- Der er hård konkurrence lige nu og kunderne er blevet forvendte med at skulle have det billigt. Det betyder, at vi somme tider må må acceptere en lav pris, hvis det er en opgave, hvor vi skal være med. Andre gange vælger vi at trække os, hvis opgaven ikke vil være lønsom, siger han.

En anden af årsagerne til Nordkabels vækst er travlhed hos kunderne - forsyningsselskaberne - der er i gang med en fiberudrulning. Og så har der været et godt flow af projekter.

- Vi har ikke oplevet spidsbelastninger, hvor vi har skullet leje grej ind, men har kunnet klare opgaverne med egne maskiner og folk. Og så havde vi en mild vinter sidste år, så vi kunne køre igennem hele vinteren. Samtidig har vi været både dygtige og heldige med at få skaffet folk til virksomheden. Det har også påvirket resultatet, siger Henrik Hassing Pedersen.

Samme dag næste år
Nordkabels ordrebog er lige nu godt fyldt op og derfor er der også positive forventninger til indeværende regnskabsår.

- Vi har aldrig haft så travlt, som vi har nu og kommer til at have det næste halve år. De næste tre måneder er vi helt booket op - mange af opgaverne er rammeaftaler, som løber over de næste måneder, siger Nordkabel-direktøren.

Hvis jeg ringer til dig om et år, når I har aflagt næste regnskab, hvilken historie kan jeg så skrive?

- At vi er landet på sammen niveau som i år, men med en lille stigning i omsætningen. Indtjeningen tror jeg, bliver den sammen på grund af den hårde konkurrence, siger Henrik Hassing Pedersen.

Nordkabel A/S

Mio. kroner 2016/17 2015/16
Bruttofortjeneste 75,8 69,9
Resultat af primær drift 9,8 9,1
Resultat før skat 9,6 9,1
Årets resultat 7,4 6,9
Egenkapital 23,3 21,9
Soliditetsgrad (%) 39 47
Antal medarbejdere 160 141
Regnskabet blev afsluttet 30. juni 2017

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094