23948sdkhjf

EnergiMidt sælger kedelanlæg og rådgivning til Bulgarien

Den bulgarske virksomhed Kaolin er køberen, og EnergiMidt ser store muligheder på energiområdet i Bulgarien og andre nye EU-lande
Aftalen mellem EnergiMidt og Kaolin omfatter både energirådgivning samt levering og finansiering af et 20 bar kedelanlæg. Det udnytter spildvarmen i røggas fra en anden produktionsproces til at producere damp. I Kaloins tilfælde er produktionsprocessen forbundet med fremstilling af industrimineraler, hvor virksomheden er blandt de førende i det sydøstlige i Europa.

Kaolin venter sig store besparelser af projektet. Afhængig af den valgte kapacitet bliver besparelsen i gasforbruget op til 1,5 mio. Nm3 gas per år, og projektet vil give en reduktion på 3.300 ton CO2 om året.

Stort potentiale i hele Central- og Østeuropa
EnergiMidts bevægegrunde for at indgå i samarbejde med Kaolin er blandt andet virksomheden strategi og energieffektivitet og miljø. En strategi som EnergiMidt kan understøtte ud fra sine store kompetencer indenfor energirådgivning.

Samarbejdsprojektet, der er godkendt af Eksport Kredit Fonden, har også perspektiver for fremtiden. EnergiMidt ser et stort potentiale for fremtidige samarbejder på energiområdet i Bulgarien og andre nye EU-lande, som skal investere stort for at leve op til EU's krav om energieffektivitet.

I hele processen har EnergiMidt været projektleder, ligesom selskabet har stået for al administration, kommunikation, tekniske, finansielle og juridiske forhandlinger med kunden og de andre interessenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094