23948sdkhjf

DONG Energy og Folkekirkens Nødhjælp hjælper hinanden

På en mark i Veksø Sjælland har Folkekirkens Nødhjælp frem til nytår opstillet en minivindmølle, som DONG har stillet til rådighed.
Folkekirkens Nødhjælp tester en minivindmølle udlånt af DONG Energy til gensides gavn for begge parter.

- Udlånet er en rigtig "vind-vind-situation". Vi får møllen placeret på en god placering set i forhold til vindforhold, og derved kan vi indsamle data til brug i forbindelse med godkendelsen. Derudover kan Folkekirkens Nødhjælp få testet deres tekniske udstyr i projektet ved hjælp af møllen, fortæller markedsdirektør hos DONG Energy, Allan Schefte.

- Vi skal bruge minivindmøllen til at teste en prototype af en grøn generator, som skal køre på vind og andre former for vedvarende energi, siger generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær.

Afprøver grøn generator
Formålet for Folkekirkens Nødhjælp er, at afprøve en ”grøn” generator, som kan erstatte forurenende og støjende diesel-generatorer i nødhjælpslejre og fattige landsbyer i fjerne egne uden adgang til elektricitet. Det hele sker som del af projektet Acces to innovation, som Aalborg Universitet leder.

- Generatoren kører på vedvarende energi og kan lagre strømmen i batterier. Derfor er den meget mere stabil end de almindelige dieselgeneratorer, og så er den næsten lydløs. Det vil være en stor hjælp for nødhjælpslejre og på sigt også for landsbyer, der mangler strøm. Derfor er vi meget glade for at kunne afprøve prototypen på en grøn generator sammen med minivindmøllen, forklarer projektleder ved Folkekirkens Nødhjælp, Christian Friis Bach.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172