23948sdkhjf

Budkrig om Elforsyningen AKE

Gammel ide om at slå de nordjyske elforsyninger sammen kan rykke et skridt nærmere med salget af AKE
Aalborg Kommunes kommende salg af Elforsyningen AKE har tiltrukket sig interesse fra Himmerlands Elforsyning, HEF, og NordEnergi, den kommende sammenslutning mellem Elforsyningen Nordvendsyssel, ENV og Elforsyningen Sydvendsyssel, ESV.

Gamle planer om sammenlægning
Så tidligt som 2003 var der planer om en sammenlægning af ESV og HEF. Ideen, som dengang måtte opgives, kom på banen igen, da planerne om salget af AKE blev lanceret for tre år siden. Heller ikke på det tidspunkt blev der fulgt op på sagen.

- Anledningen var, da vi første gang hørte, at et salg af Aalborgs elforsyning muligvis ville komme på tale. Min umiddelbare reaktion var da, at det ville være en god idé at få ordnet tingene mellem de nordjyske elforsyninger på det tidspunkt, så man var klar, når tiden kom, siger adm. direktør i HEF, Jan Ravn til Nordjyske.

Ved ESV, der via sammenlægning med ENV og dannelsen af NordEnergi har som målsætning at blive Nordjyllands største elforsyningsselskab, tror man på idéen i fremtiden.

- Vi vil gerne være med til at skabe et slagkraftigt energiselskab i den nordjyske region som man i øvrigt har gjort i de andre regioner. Det vil være det eneste rigtige, siger direktør i ESV, Søren Juul Hansen.

Stor interesse har presset prisen i vejret
Når Aalborg Kommune i februar skal tage stilling til tilbuddene vil den store interesse i AKE sandsynligvis skabe begejstring. Ledelsen hos både HEF og ESV/ NordEnergi indrømmer, at prisen er steget på grund af konkurrentens udmeldinger om AKE.

- Fra kommunens side har der figureret en pris, hvor man har sagt, at er vi oppe på det niveau, og vi må nok sige, at det er indfriet, siger direktør i ESV, Søren Juul Hansen.

Hans modstykke syd for Limfjorden fortsætter

- Det havde været at foretrække, at vi havde været ét samlet selskab, der bød, siger Jan Ravn, der fortæller, at han for tre år siden foreslog en fusion af ENV, ESV og HEF.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094