23948sdkhjf

Mærsk investerer milliarder i den engelske undergrund

Bedre udnyttelse af gamle felter og nye fund skal sikre en fordobling af produktionen hos Mærsk Oil i Storbritannien
Mærsk Oil's indtog på det britiske oliemarked har ikke været uproblematisk. Ved købet af Kerr McGee oliefelter i Nordsøen for 18 mia. kr. overtog selskabet en produktionen, som var faldende, og flere oliefelter var reelt opgivet.

Ved hjælp af ny teknologi er det dog lykkedes Mærsk Oil at forlænge felternes levetid og udbytte. 100 mio. tønder olie er der hentet op af undergrunden siden overtagelsen af de britiske oliefelter, blandt andet i Dumbarton-feltet.

- Vi er tæt på at have produceret 30 millioner tønder olie fra Dumbarton, et felt, BP havde efterladt, fordi selskabet ikke på rentabel måde kunne hente mere olie op, siger Martin Rune Pedersen, landechef for Maersk Oil i Storbritannien, til Børsen.

Investerer i tre områder
Næste år forventer A. P. Møller-Mærsk at investere fem mia. kr. i sit engelske olieselskab. Investeringer i samme størrelsesorden ventes at følge de kommende år. Vækststrategien er rettet mod tre hovedområder.

- Vi investerer i at øge indvindingen fra vores eksisterende modne felter, vi investerer i at omvende nye fund til produktion hurtigst muligt, og endelig investerer vi i en betydelig efterforskning efter kommende oliefund, siger Martin Rune Pedersen.

Forventningerne, som skal retfærdiggøre de store investeringer i oliefelterne ud for den skotske kyst, er klare.

- Vi producerer i dag 50.000 tønder olie dagligt i de britiske felter, og vores forventning er, at vi vil øge produktionen med 50 til 100 pct. inden for fem til otte år, siger Martin Rune.

Mærsk Oil's oliebrønde i Storbritannien er fordelt over 50 licenser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079