23948sdkhjf

SK Forsyning sender varmeværk i udbud

Kedelleverandøren er fundet.

Det bliver kulminationen af flere års arbejde, når SK Forsyning til februar kan stikke spaden i jorden til sit nye halmanlæg.

Til at begynde med skulle halmanlægget opføres i Energipark Korsør side om side med en brintfabrik og en dertil hørende brintbuspark samt en nyudviklet vindmølleturbine.

Brintfabrikken er nu en saga blot og brintbusserne er kørt videre til Herning Kommune. Den nyudviklede vindturbine viste sig at være bedre på papiret end i virkeligheden og i februar i år blev den skrevet ud af projektet Energipark Korsør.

Dermed var kun halmværket tilbage, hvorfor Energipark Korsør i september blev lagt i graven.

Planerne om halmanlægget bestod dog og nu oplyser SK Forsyning, at man er godt på vej mod første spadestik.

Forberedelserne er i gang
SK forsyning er i øjeblikket ved at gøre klar til etableringen af anlægget, og der knokles på højtryk i både Korsør og Halsskov. Der er trukket fjernvarmerør under havnen og der lægges rør langs Tårnborgvej og ved Servicevej.

Forsyningsselskabet har også gang i en større udbygning med fjernvarmeforsyning i Halsskov. Og går alt efter planen vil der være fjernvarme på vej til den del af Halsskov, når fyringssæsonen går i gang til næste år.

- I øjeblikket er vi ved at etablere den forbindelsesledning, som skal forbinde det nye fjernvarmenet på Halsskov med det eksisterende system i Korsør. Det arbejde er godt i gang, som mange sikkert har bemærket, siger adm. direktør Henrik Birch og fortsætter:

- Lige nu er det dét arbejde, man kan følge i byparken og ved Servicevej.

Leverandøren er fundet
SK Forsyning indgik fornyligt en aftale med Slagelse Kommune om køb af en grund til varmecentralen, der skal ligger i Korsør Erhvervspark. Lige der hvor Energipark Korsør skulle have ligget.

Samtidig har man skrevet kontrakt med selskabet Euro Therm om levering af en halmkedel på 11,5 MW.

Det er Arkikon, der har tegnet bygningerne. Hvem, der skal bygge, vides endnu ikke. Byggeriet er netop sendt i udbud.

SK Forsyning forventer at skrive under på kontrakter vedrørende byggeriet i januar 2018.

Første spadestik tages som sagt i februar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11