23948sdkhjf

Øget brug af biomasse i energiproduktionen er problematisk

Organisationen Verdens Skove frygter massiv afskovning.

Kina og 18 andre lande erklærede i sidste uge under klimatopmødet i Bonn, at de planlægger at øge brugen af træ og andet plantemateriale fra bæredygtige ressourcer til at producere energi.

Den øgede brug af biomasse er en del af indsatsen for at begrænse klimaforandringerne.

- Landene vil udarbejde fælles mål for en øgning i brugen af det, de kalder bæredygtig bioenergi.

Mere præcist blev landene blev enige om at udvikle fælles mål, der fastsætter hvor meget bæredygtig bioenergi, der skal bidrage til at møde energiefterspørgslen og udgøre en procentvis del af energibrugen i transportsektoren.

International chef i Verdens Skove Jakob Kronik finder beslutningen problematisk.

- Produktionen af træbaseret biomasse er problematisk, fordi den kan være med til at øge fældningen af skov, hvilket går ud over natur og biodiversitet. Siden 2000 er der sket en stigning på 1500% i den energi, vi får fra importeret træ. Danmark er nu oppe på at importere tæt på halvdelen af alt det træ, der bliver brændt af i kraftværkerne. Det betyder, at den nuværende energiproduktion lægger beslag på store områder udenfor landets grænser, hvor det er svært at sikre bæredygtig produktion. Det er derfor meget tvivlsomt, om energiproduktionen reelt er klimavenlig og CO2-neutral, siger han.

De vil øge brugen af biomasse

De 19 lande, der har tilmeldt sig planen er Danmark, Argentina, Brasilien, Storbritannien, Canada, Kina, Egypten, Finland, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Marokko, Mozambique, Holland, Paraguay, Fillipinerne, Sverige og Urugay.

De 19 lande udgør halvdelen af verdens befolkning og 37 pct. af den globale økonomi.

Parisaftalen har sat et mål om at begrænse temperaturstigningen til maks 2 °C sammenlignet med førindustrielt niveau. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.798