23948sdkhjf

Ørsted rejste 10 milliarder på 10 timer

Investorer var helt vilde for at få fingrene i Ørsteds grønne obligationer.

Der var mange om buddet, da Ørsted i går lancerede sine første grønne obligationer.

På kun 10 timer blev der solgt for 1,25 mia. euro, altså næsten 10 mia. kr.

Pengene skal blandt andet være med til at finansiere nye og eksisterende havvindprojekter, ombygning af Ørsteds kulfyrede kraftvarmeværker samt energispareprojekter og lagring af energi.

- I Ørsted har vi en vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi skal ændre den måde, vi forsyner verden med energi på - fra sort til grøn, hvilket også afspejles i vores investeringer. Vi forventer, at de i 2017 vil beløbe sig til 18-20 mia. kr. i vindenergi, biomasse-konverteringer og installation af fjernaflæste elmålere. Med grønne obligationer inviterer vi investorer med på den grønne omstilling, siger Henrik Brünniche Lund, Head of Investor Relations.

Hvad er en grøn obligation?
Grønne obligationer udstedes inden for en ramme, et Green Bonds Framework, som er udviklet i overensstemmelse med Green Bond Principles 2017. Dette er blevet gennemgået af det uafhængige non-profit-forskningsinstitut Center for International Climate and Environmental Research (CICERO), som tildelte Ørsteds framework farven mørkegrøn (Dark Green Shading). Det er den højeste karakter, en udsteder af grønne obligationer kan opnå.

Grønne obligationer adskiller sig fra andre typer obligationer på et væsentligt punkt:

- Det provenu, som udstederen opnår, er øremærket til grønne investeringer, det vil sige miljøvenlige aktiver eller forretningsaktiviteter. Disse projekter skal fremme omstillingen til en klimarobust vækst med lav CO2-udledning og en bæredygtig økonomi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.534