23948sdkhjf

Spildevandspris går til en af hverdagens helte

Det er en sand pioner, der har vundet Biofos Ressourcepris 2017.

Det er nemlig fagchef Anders Lynggaard-Jensen fra Aarhus Vand, der blev tildelt prisen på 50.000 kroner på årets Dansk Vand Konference tirsdag.

Direktør i EnviDan A/S og medlem af Biofos’ priskomité, Morten Fjerbæk, lækker vægt på, at man med uddelingen af prisen fejrer en person, der ikke normalt kommer i rampelyset.

- Vi fejrer en af hverdagens helte, der oftest flyver under radaren. En person, der har ydet en kæmpe indsats inden for et samfundsmæssigt vigtigt område, men som kun er kendt i en snæver kreds, sagde han.

Stor betydning
Anders Lynggaard-Jensen har gennem de seneste 20 år haft stor betydning for udviklingen af spildevandsområdet både nationalt og internationalt - blandt andet inden for samstyring, procesoptimering, energiudnyttelse og energiproduktion.

- Vi har fundet en modtager, der må siges virkelig at være en pioner. Han har stået for en stor del af udviklingen af spildevandsområdet i Aarhus gennem mere end 20 år. Han har været hovedperson i udviklingen af samstyringen mellem afløbssystem og renseanlæg i Aarhus. Han har været ankermand i forhold til at udvikle de aarhusianske renseanlæg til optimal udnyttelse af energien og reducering af CO2. Han har igennem disse projekter bidraget til meget store besparelser både på anlægs- og driftsområdet. Og så har han givet et stærk afsæt i arbejdet med at sælge dansk vandteknologi til USA, siger teknisk direktør i Biofos, Jens Prisum.

I 2016 gik Biofos Ressourcepris til Gert Petersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.88