23948sdkhjf

Den store regnemaskine er rødglødende i Viborg

Nu er det sikkert og vist: Viborgenserne får Apple-varme i radiatoren.

Den netop vedtagne erhvervspakke, der skærer i el-afgiften og dermed åbner for brugen af varmepumper i fjernvarmeindustrien, er det længe ventede gennembrud for brugen af overskudsvarmen fra Apples datacenter i Foulum.

- Vi er ovenud tilfredse med den nye erhvervspakke, som bl.a. betyder, at det bliver meget nemmere at få økonomi i anvendelsen af overskudsvarmen fra Datacentret, når der bruges eldrevne varmepumper, siger en meget begejstret direktør for Energi Viborg, Christian Hagelskjær og tilføjer:

-Vi regner lige nu på tallene om vores konkrete case her i Viborg kommune, men det korte af det lange er, at det her kommer Viborg og i sidste ende forbrugerne til gode - og ikke mindst får vi en grønnere varmeprofil i Viborg, hvilket ligger os meget på sinde.

Konkrete beregninger

Det har længe været forventningen i branchen, at der ville komme en nedsættelse af afgiften på el til varme.

Nu når det er kommet på plads, kan Energi Viborg Kraftvarme gøre de konkrete beregninger færdig sammen med de mange andre faktorer, der spiller ind:

 - Vi er med andre ord nu sikre på, at projektet er blevet økonomisk attraktivt, og vi er naturligvis allerede i gang med at regne de nye reducerede afgifter på el til varme i vores beregninger og forventer en klar forbedring i den varmepris, som vi som varmeproducent kan tilbyde vores kunder, Viborg Fjernvarme, Overlund Fjernvarme samt Boligselskabet Viborg og Boligselskabet Sct. Jørgen, i fremtiden med varme fra datacenteret, siger chefen for Energi Viborg Kraftvarme, Benny Højholt.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094