23948sdkhjf

H2 Logic skal leverer brinttankstation til Norge

Brinttankstationen skal være del af et nyt brintforskningscenter ved Oslo
Køberen er Hynor Lillestrøm AS, og danske H2 Logic vandt en international udbudsrund om at opføre brinttankstationen for ved forskningscentret Akerhus Energi.

- Vi er stolte over at være blevet valgt som leverandør af brint tankstationen til Lillestrøm. Vi oplever en stigende interesse for vore optankningsprodukter, særligt grundet de stærke signaler fra ledende bilproducenter om at bringe brintbiler på markedet frem mod 2015, udtaler direktør i H2 Logic A/S, Jacob Krogsgaard.

Ordren er den anden af to brinttankstationen H2 Logic A/S har fået i Norge i 2011. De to bliver brinttankstation nummer fem og seks i Norge.

Bedst udbyggede system af brinttankstationer
Bæredygtig produktion af brint vil ske på selve stationen. Der vil det også være muligt at tanke brint ved 700 bar i henhold til internationale standarder, hvilket sikrer hurtig optankning og lang rækkevidde.

Produktionen af brint på tankstationen vil ske ved hjælp af et alkalisk eletrolyseanlæg, som anvender strøm fra solceller.

Norge startede etableringen af brint tankstationer allerede tilbage i 2003 med åbningen af den første tankstation i Stavanger, som en del af et samlet netværk kaldet Hynor. Det bliver den nye brinttankstation ny en del af.

- Brint tankstationen i Lillestrøm vil supplere og udbygge de mange omfattende forskningsaktiviteter som planlægges i det nye forskningscenter i Akershus Energipark. Med stationen kan vi nu levere bæredygtig brint til køretøjer og sikre optankningsmuligheder for en større del af Oslo regionen, ligesom Hynor netværk udvides, siger Jan Carsten Gjerløw, direktør i Hynor Lillestrøm AS.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093