23948sdkhjf

Organisk affald bliver til biogas i Fredericia

Kommunen har modtaget 15 millioner i støtte til spildevand og biogas.

Fredericia Kommune har netop fået tilsagn om i alt 15 mio. kr. i EU-medfinansiering til to indsatser, der skal fremme bæredygtig, grøn byudvikling.

De to kommende EU-medfinansierede indsatser i Fredericia Kommune vil i praksis blandt andet indebære test af nye teknologier til at energieffektivisere Fredericias spildevandsanlæg ved hjælp af SMART-data i et samarbejde med Aalborg Universitet.

Derudover er Fredericia Kommune, Fredericia Spildevand og Energi A/S og Syddansk Universitet gået sammen om at teste metoder og teknologier, hvor organisk affald fra for eksempel husholdninger omdannes til biogas.  

- Vi får sammen med kommunen undersøgt mulighederne for at udnytte organisk affald i symbiose med den unikke naturgasproduktion, vi i forvejen driver - eller til anden nyttiggørelse i varme og elproduktion. Det vil også ske i samarbejde med naboselskaber og nabokommuner, og vil give mindre affald, lavere CO2-belastning og et bedre energiregnskab, siger Bestyrelsesformand i Fredericia Spildevand, Lars Ejby Pedersen.

Efter planen igangsættes de nye, grønne initiativer i Fredericia Kommune i foråret 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079