23948sdkhjf

180 ladestandere skal forbinde Norge med Italien

De første er sat op i Danmark.

Globalt set er der et skifte på vej i retningen mod elbiler. Flere og flere lande kommer med løfter om at udfase benzin- og dieselbiler eller laver forbud mod dieselbiler i storbyer. Og flere og flere bilmærker melder sig på banen med løfter om at overgå helt eller delvist til biler med el inden for få år.

Den internationale energikoncern E.On og den danske elbiloperatør Clever vil nu gøre overgangen til elbiler lettere. I løbet af de næste tre år vil de to virksomheder etablere et europæisk netværk bestående af 180 ultra-fast charging stations til elbiler i syv lande.

Projektet har fået støtte fra EU-Kommissionens Connecting Europe Facility-program (CEF) på 10 millioner euro og er desuden blevet udpeget som flagskibsprojekt, som et ud af fire projekter blandt i alt 349 projekt-ansøgere.

EU-projektet omhandler 160 af de 180 stationer. Udover EU-projektet etablerer de to partnere også ultra-fast charging stationer i Norge med den norske servicestationskæde YX.

De første er på plads
De 180 stationer vil blive fordelt i syv lande. Størstedelen bygges i Tyskland, efterfulgt af Frankrig, Norge, Sverige, England, Italien og Danmark. Alle stationer vil hver bestå af to til seks ladestandere og vil blive rullet ud i Europa i løbet af de næste tre år.

Etableringen af de første stationer er i gang i Tyskland og Danmark.

De 180 stationer er en del af den første bølge af ladestationer, der skal etableres i Europa. Tidligere i år indgik E.On og Clever et strategisk partnerskab med ambitionen om at tilbyde 150 kW opladning på mere end 400 lokationer, som alle indgår i et netværk, der gør det muligt for både nuværende og fremtidige elbilister at køre problemfrit gennem Europa.

Fakta 

  • Stationerne vil blive placeret med 120-180 kilometers afstand langs motorvejene.
  • Stationerne vil tilbyde 150 kW opladning, med opgraderingsmulighed til 350kW.
  • Ultra-fast charging stationerne kan oplade et batteri med en rækkevidde på 400 km i løbet af 20-30 minutter og ladetiden vil med tiden blive mindre i takt med, at ladekapaciteten øges og nye teknologier udvikles. Opladningstiden afhænger af den specifikke bil.
  • Stationerne vil være udstyret med to til seks ladestandere hver.
  • Stationerne vil tilbyde opladning med CCS (europæisk standard for hurtig opladning)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11