23948sdkhjf

Vindmøller et must for at skabe CO2-neutralt Bornholm

Hvis Bornholm skal være CO2-neutralt i 2025, bliver det meget svært at komme uden om vindmøller på land. Det konkluderer Bornholms Energi og Forsyning i en ny rapport, skriver Bornholms Tidende.

Rapporten beskriver en række forskellige scenarier baseret på et miks af solceller og vindmøller. Et scenarie udelukkende bestående af solceller dumpes dog, da løsningen ikke er økonomisk rentabel, og fordi de mange solceller desuden vil fylde hele 400 hektar.

En anden løsning kunne være en kystnær havmøllepark. Her vil fire-fem vindmøller kunne producere tilstrækkeligt med strøm til solskinsøen. Her er problemet dog, at en havmøllepark på den størrelse er for lille til at blive rentabel. Og den kan ikke umiddelbart bygges større, da hovedkablet til Sverige ikke er stort nok til at tage den overskydende strøm.

Derfor, konkluderer rapporten, er det svært at komme uden om nye vindmøller på land. Og her kommer politikerne snart til at tage en beslutning, for en stor del af de eksisterende vindmøller på Bornholm nærmer sig pensionsalderen.

- Hvis et fald i produktionen af el fra vindmøllerne på Bornholm skal forhindres, skal der inden for de kommende år tages beslutning om en yderligere udbygning med vind, idet projekter for vindmøller typisk tager cirka fem til syv år fra start til møllerne er opstillet og producerer el til nettet, lyder det i rapporten.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078