23948sdkhjf

Sønderborg-virksomhed ser mulighed i ny generator

Sønderborg-virksomheden Hannemann Engineering har, sammen med forskerne fra Aalborg Universitet, udviklet en generator, der sikrer energiforsyningen i fx nødhjælpslejre og fattige landsbyer.
Den miljørigtige generator er i stand til at omdanne energi fra vindmøller, solcellepaneler og brændselsceller til elektricitet.

Samarbejdet med universitetet har indtil nu resulteret i udviklingen af en prototype af generatoren. Den testes i disse dage på en mark i nærheden af Veksø vest for København.

Snart klar til produktmodning
- Efter testperioden går vi i gang med at produktmodne generatoren, siger Palle Hannemann, der i 2007 etablerede firmaet i Sønderborg.

Hvornår det færdige produkt er klar til at blive sendt ud til verdens brændpunkter, er endnu ikke afklaret. En af finesserne ved den grønne generator er, at anlægget overvåges af avanceret styringsteknologi, der sikrer, at strømmen anvendes mest hensigtsmæssigt. Det vil sige, at strøm til køleskabet med medicin prioriteres over fjernsyn og radio.

I projektet deltager udover Aalborg Universitet og Hannemann Engineering BlueLimeSolar fra Fredericia, IRD fra Svendborg, det syddanske Bruxelles-kontor, Folkekirkens Nødhjælp, Solenergi Kobbervarefabrikken i Broager og Access2Innovation.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094