23948sdkhjf

Victor DST: Bare vi kan få en lille bid

Energistyrelsen og det kinesiske National Energy Conservation Center (NECC) underskrev i oktober en aftale om et dansk-kinesisk pilotprojekt, der skal fremme fjernvarme og energieffektivitet i Tongchuan City i Shaanxi-provinsen i Kina.

En vigtig del af pilotprojektet er studieture til Danmark for udvalgte kinesiske beslutningstagere.

Den første kinesiske delegation på 15 topembedsfolk fra det kinesiske energiministerium er allerede på den første studietur i Danmark – den strækker sig fra den 23. oktober til de 10. november og de vil i den forbindelse møde 32 danske aktører inden for områderne.

Et par af dem er Victor DST og MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn.

Stort potentiale
Det var officielt Energibyen, Frederikshavn Kommune, der tog i mod de 15 embedsfolk, som skulle høre om Frederikshavn Kommunes arbejde med omstillingen til hundrede procent vedvarende energi i 2030 og herunder fjernvarmeløsninger samt cases fra de lokale virksomheder bl.a. Victor DST og MAN Diesel & Turbo.

Det var især Victor DSTs samarbejde med IES Energy, hvor man udvikler og leverer komplette varmepumpeanlæg, der blev fremhævet ved besøget. 

- Det kinesiske marked har et kæmpe potentiale for os. De efterspørger i høj grad de teknologier, som vi arbejder med inden for fjernvarme. Vi kan på den ene side bidrage med vores erfaringer og dele vores viden, men vi håber selvfølgelig også, at vi kan få bare en lille del af det kæmpe marked, som eksisterer inden for fjernvarme i Kina, siger Ole Nygaard, Direktør i Victor DST.

Også hos MAN Turbo & Diesel fik man lov at vise sig frem. Her var det projektet med at anvende overskudsvarmen fra produktionen til fjernvarme, som delegationen blev gjort klogere på. 

Det er State of Green, der står bag besøget i Danmark, der altså slutter den 10. november 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126