23948sdkhjf

Gudenådalens Energiselskab er ikke blevet træt af at fusionere

Travlt år i vente for nyt energiselskab: Der er endnu en fusion, overskudsvarme og solvarme på programmet.

Tidligere på året fusionerede Bjerringbro Varmeværk og Ulstrup Kraftvarmeværk og blev til Gudenådalens Energiselskab. Og selvom det har været et travlt første halvår hos selskabet, så er der stadig meget, der skal gøres.

Det skriver Viborg Folkeblad.

Gudenådalens Energiselskab er nemlig i fuld gang med at finde en løsning, der sikrer, at varmeprisen ikke stiger, når selskabet i januar 2019 ikke længere modtager 12 mio. kr. i tilskud fra staten. Samtidig er man på udkig efter nye alternative produktionsmetoder -  og en lille fusion er der nok også på programmet.

- Vi har lige nu gang i rigtig mange projekter og fokuserer på et udvide det tværgående samarbejde, og derfor er vi langt i forhandlinger med Ans Varmeværk om en fusion. Derudover er Gudenåcentralen rigtig langt med et projekt, hvor varmepumper skal trække varme ud af Tange Sø, et projekt som vi støtter op om, fortæller Preben Sørensen formand for Gudenådalens Energiselskab,

Varmepumpeprojektet ved Gudenåcentralen vil kun generere varme nok til 1500 husstande i Bjerringbro, så der skal kigges efter andre metoder, hvis selskabet skal være uafhængigt af fossilt brændstof i 2030.

Derfor er selskabet i kontakt med virksomheden Weber om udnyttelsen af overskudsvarme, mens man også kører videre med etableringen af et solfangeranlæg, der skal dække 5 procent af produktionen. Preben Sørensen forventer at der tages første spadestik til sidstenævnte i starten 2018. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.89