23948sdkhjf

Thames Water sejrer i kampen mod fedtklump

Efter en ni uger lang og hård kamp mod den 130 tons tunge fedtklump, fundet i kloakken fire meter under Whitechapel Road i den østlige del af London, kan Thames Water nu trække sig som sejr-herre.

I ni uger har flere hold arbejdet under ekstremt udfordrende forhold i forsøget på at fjerne den hårde masse af fedt, olie, vådservietter og andre sanitære produkter.

Arbejdet med at fjerne fedtklumpen har taget længere tid end ventet, men nu er man ved vejs ende. De sidste dele blev fjernet ved at anvende voldsomme kræfter og skovle.

- Vores arbejde er færdigt og bæstet er endeligt besejret. Det har været noget af det mest ulækre arbejde. Det er nok også derfor at dette menneskeskabte Whitechapel fedtbjerg har tiltrukket verdens øjne, siger Alex Saunders fra Thames Water.

Hos Thames Water har fedtbjerget trods alt haft en positive effekt.

- Det har hjulpet Thames Water og andre selskaber i verden med få beskeden om, at stegefedt og olie ikke skal i kloakken, fordi det i kombination med vådservietter, bind, undertøj og alt muligt andet kan skabe disse kæmpe fedtbjerge, siger Alex Saunders.

Thames Water kører den samme kampagne som en del forsyningsselskaber gør herhjemme. Nemlig: Der skal kun tre ting i dit toilet: tis, lort og toiletpapir.

Thames Water bruger omkring 1 mio. pund om måneden på at fjerne blokader i sit 68.000 mil lange netværk. Otte gange i timen oplever en forbruger en tilstoppelse af kloakken på grund, at der smides ting i toilettet, som ikke skulle være der.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078