23948sdkhjf

Stortest af elbiler i Aalborg Kommune

80 familier i Aalborg Kommune får fra 2011 mulighed for kvit og frit at låne og teste en elbil
Elbilerne er på vej til Aalborg Kommunes gader. Choosev A/S og Aalborg Kommune står bag test, som skal afprøve elbilernes driftsikkerhed og hvordan de passer ind trafikken. Kommunen bruger 700.000 på projektet, som løber de næste to år.

Et bredt deltagerpanel skal give størst mulig viden om muligheder og udfordringer for elbilens fremtid i Aalborg og resten af landet.

Miljø og markedsandele
For Choosev A/S, som ejes af biludlejningsfirmaet Sixt Danmark A/S samt energiselskaberne Syd Energi og SEAS-NVE, handler projektet både om penge og miljøet.

- Der er al for meget snak baseret på, hvad folk tror om elbilen, nu vil vi have facts på bordet. Som al anden ny teknologi skal elbilen også lige finde sin plads, siger direktør Henrik Isaksen, Choosev A/S til Nordjyske.

Omkostninger skal begrænses ved at oplade bilerne, når strømmen er billigst
I Aalborg Kommune er elbiltesten forankret i det EU-støttede Archimedes projekt, som arbejder med bæredygtig transport. Her er man opmærksom på både fordele og ulemper.

- Jeg tror ikke, at elbilen er den eneste løsning. Det er en del af en samlet løsning på at nedbringe vores CO2-udslip i trafikken, siger leder af Archimedes-sekretariatet, Jens Mogensen.

Særligt bilernes rækkevide, som ligger omkring 100 km på en opladning, sætter nogle begrænsninger.

Et sted, hvor projektet skal sætte ind er opladning af bilerne. For at reducere omkostningerne ved at have og oplade en elbil, vil projektet informere om fordelene ved at oplade bilen om natten, hvor strømmen er billigst.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079