23948sdkhjf

DTU vil udklække ingeniører med speciale i solenergi

Samtidig lanceres fasttrack til solenergiens eksperter.

Solar DTU er navnet på DTU’s nye initiativ, der skal sikre en ny, samlet indgang til universitetets forskning og rådgivning inden for solenergi. Solar DTU består af et netværk med syv institutters forskning og udvikling af bl.a. solvarmeanlæg og solceller, samt lagring og integration af solenergi i eksisterende energissystemer.

Solar DTU er oprettet med afsæt i solenergibranchens behov, som er blevet afdækket i en forudgående undersøgelse. Branchen viste stor interesse for at samarbejde med DTU omkring solenergi. Med Solar DTU kan virksomheder, interesseorganisationer og myndigheder med aktiviteter inden for solenergi lettere komme i kontakt med DTU om solenergi og etablere et samarbejde.

DTU kan blandt andet tilbyde test og rådgivning som understøtter vidensbaseret udbygning af solenergi i Danmark, og som sikrer høj kvalitet i produkter inden for solenergi.

Solenergi er konkurrencedygtig
I de seneste år er priserne på solceller og systemer faldet stærkt, og i december 2016 kunne Bloomberg vise, at solceller nu er den billigste form for elproduktion i omkring 60 lande. Samtidigt er varme produceret af solvarmecentraler blevet økonomisk attraktivt. Ved udgangen af 2016 var der i Danmark etableret 110 solvarmeanlæg med en størrelse på over 500 m2., hvilket er 37 procent af den samlede antal anlæg i hele verden af den størrelse. Og solfangerarealet på ca. 1,3 millioner m² for de danske solvarmecentraler udgør 80 procent af solfangerarealet af alle verdens solvarmecentraler.

DTU’s forskningsdekan Katrine Krogh Andersen sagde ved lanceringen af Solar DTU, at solenergi bliver stadig mere relevant og vigtig i fremtidens samfund, og at DTU kan medvirke i udviklingen af solenergi:

- Det er naturligt for DTU at være en del af udviklingen af solenergi. Ved at bidrage med vores forskningsbaserede ekspertise kan vi hjælpe andre med at blive en del af udviklingen, soger Katrine Krogh-Andersen.

Civilingeniører med speciale i solenergi på vej
Dekanen kunne samtidigt annoncere, at DTU arbejder på at etablere en ny studielinje inden for solenergi under kandidatretningen Bæredygtig Energi.

- Vi er stolte af at kunne præsentere den nye studielinje. DTU bliver det første universitet i Danmark med en studielinje inden for solenergi, siger Katrine Krogh Andersen.

Sune Thorsteinsson, specialkonsulent ved DTU Fotonik, er primus motor i opbygningen af studielinjen og vil fungere som studielinjekoordinator. 

- For at understøtte industrien inden for solenergi, der globalt set forventes at være stort set tiltagende indtil 2050, præsenterer vi nu en ny studielinje. Denne skal sikre højtkvalificeret arbejdskraft til solenergisektoren, samt at Danmark får nye innovative virksomheder, der udnytter det internationale boom i solenergi til at skabe nye løsninger, og ikke mindst kan skabe nye arbejdspladser og eksport, siger Sune Thorsteinsson.

Den nye studielinje forventes at blive udbudt i 2018.

Kilde: DTU

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157