23948sdkhjf

Din Forsyning bygger tank til 3 millioner liter spildevand

Skovlund Renseanlæg er stille og roligt ved at blive Varde Kommunes knudepunkt, når det kommer til spildevandsrensning. 

Derfor bygger Din Forsyning i øjeblikket en ny efterklaringstank på Skovlund Renseanlæg.

- Skovlund Renseanlæg er sammen med Varde Renseanlæg rygraden i den store strukturplan for spildevandet i Varde Kommune, som vi har arbejdet efter de sidste 7 - 8 år, fortæller Henrik Blicher, projektchef fra Din Forsyning.

Nøjes med to anlæg
Skovlund har modtaget spildevand fra Ølgod, Ansager, Tistrup og Skovlund i mange år, men senest er Starup kommet på i forbindelse med, at byen blev separatkloakeret.

Nu er det planen, at Agerbæk også skal på, og længere ude i fremtiden måske også Næsbjerg og Nordenskov.

- Planen er, at vi med den nuværende strukturplan skal ende med kun at have to store renseanlæg i kommunen. Det er både billigere og lettere at styre, fortæller Niels Peter Uhre, der har tilsyn med Skovlund Renseanlæg.

3 millioner liter
Med nedlæggelse af de små renseanlæg skal Skovlund Renseanlæg være klar til at modtage øgede mængder spildevand, hvorfor Din Forsyning har investeret 7 millioner kroner i den nye tank.

- Her i Skovlund havde vi to mindre efterklaringstanke, hvor betonen var ved at være udtjent. Derfor har vi fjernet dem, og vi får én stor tank, som gør det lettere at styre processen med at rense spildevandet, forklarer Henrik Blicher.

Tanken er 31,5 meter i diameter og ender med at blive 4,2 meter dyb og den kan rumme 3 millioner liter spildevand.

Med den nye tank har Din Forsyning også rustet sig til fremtiden. Tanken er nemlig lavet ekstra stor, så Din Forsyning er klar, hvis der skulle komme ny industri i området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098