23948sdkhjf

Endnu en stor kabelordre til NKT

Kabelproducenten har fået ordren på kablet til to hollandske havmølleparker.

NKT har fået ordren på levering og installation af eksportkabelsystemerne til det hollandske transmissionssystem Borssele Beta fra TenneT. Kontrakten er tildelt i et konsortium med VBMS, et datterselskab af Boskalis. Det oplyser NKT i en fondsbørsmeddelelse.

I november 2016 fik NKT ordren på levering og installation af eksportkabelsystemerne til Borssele Alpha transmissionssystemet, med option på Borssele Beta-projektet, som nu er finansieret.  

For NKT vil kontrakten have en værdi af cirka 90 mio. euro (670 mio. kr.) i markedspriser. Ordren omfatter levering af 138 km 220 kV AC højspændingskabler til installation, som foretages af VBMS i slutningen af 2019. NKT’s CEO, Michael Hedegaard Lyng, siger:

- Jeg er meget tilfreds med, at vores lange samarbejde med TenneT nu resulterer i en ordre på Borssele Beta-projektet, og at vi anses som en stærk partner på løsninger til realisering af mål for vedvarende energi. Yderligere investeringer i en ny infrastruktur i både Europa og globalt udgør fortsat et attraktivt marked for NKT.  

De kommende havvindmølleparker Borssele 3 og 4, som skal forbindes til netværket via TenneT’s Borssele Beta-system, placeres i Nordsøen cirka 20 km ud fra kysten ved den hollandske region Zeeland. Når hele Borssele havvindmølleområdet tages i brug, vil det have en kapacitet på 2x700 MW.  

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078