23948sdkhjf

Dart og Virtual Reality på fjernvarmens landsmøde

Hvem serverede hvad og hvilken stand var sjovest at besøge. Læs med og se billederne.

I går blev Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2017 skudt i gang i Aalborg Kongres og Kulturcenter.

Vanen tro var der velkomst ved Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen og bestyrelsesformand 25-års jubilaren Uffe Bro. Og så havde direktøren for solfangerproducenten fra Arcon Sunmark, Ole Nørskov Dalby også fået lov at sige et par bevingede ord.

Senere på dagen var der debatter om disruption i fjernvarmen (det kommer ikke til at ske lige med det samme), fjernvarmens rolle i kommunalvalget (ikke noget varmt emne), borgernes byrum og den nye energiaftale – Alt sammen styret med kyndig hånd af TV2 Nyhedernes Cecilie Beck.

Men Dansk Fjernvarmes Landsmøde er faktisk meget mere end det – især for de godt 2.100 deltagere, der i år var mødt op.

De kom selvfølgelig for debatterne, men også - og i langt højere grad - for at netværke, møde kollegerne fra alle de andre varmeværker og ikke mindst for at hygge sig.

Derfor vil årets beretning fra Fjernvarmens Landsmøde ikke handle om, hvad Kim Mortensen, Uffe Bro eller en af de mange debattører sagde.

Næh, det vil handle om det, som jeg gætter på, størstedelen kommer for, nemlig netværket og hyggen.

Udsolgte træfpunkter
Allerede ved ankomsten til landsmødet, hvor man træder ind i Aalborg Kongres og Kulturcenter stiger lydniveauet markant – også selvom man kommer direkte ind fra den noget trafikerede Vesterbro i Aalborg.

Lyden af snak, latter og - uværgeligt - et fadølsanlægs brusen.

2.100 landsmødedeltagere samlet om de 126 udstillere, der i år havde været hurtigt nok ude til at erhverve sig en af de eftertragtede pladser eller træfpunkter, som man kalder dem.

Rent faktisk er pladserne så populære, at FIF Marketing, som står for udstillingsdelen på landsmødet, kan melde udsolgt allerede samme dag, som de åbner op for bookingen.

Skruet op for charmen
På Træfpunkterne kan man møde et udpluk af aktører og leverandører til den danske fjernvarmesektor.

Og her var der skruet op for charmen. Der var linet kuglepenne, bolcher, fadøl, bitter, kaffe, vin, kage, lommemålebånd, små krydderibøtter, tasker og kasketter op til de mange besøgende. Man kunne deltage i konkurrencer og vinde alt fra købmandskurve til kurser.

Fjernvarmefolket var flittige ved fadene – men også til at tage den mere alvorlige snak om virkningsgrader, absorptionsvarmepumper, varmemålere og solfangere.

Den gode stemning var til at tage at føle på – også for mig, Energy Supplys redaktør, der trissede rundt blandt de mange deltagere og udstillere.

Skyd en rådgiver
Som sagt havde virksomhederne på træfpunkterne gjort sig umage med at gøre sig attraktive, men der var nogen, der lige havde gjort det lille ekstra. De virksomheder, der lige havde skruet lidt mere op for blusset.

Og blandt dem har jeg fundet mine tre favoritter.

Sjovest og mest imponerende var det hos Arkikon. Her kunne man i virtual reality skyde en rådgiver. Men ikke nok med det. Man blev også inviteret indenfor og op på Grenaa Varmeværks nye flisfyrede varmeværk. Man kunne altså gå der blandt kedlerne, kigge op, kigge ned, få en fornemmelse af grandiositeten i værket – og så selvfølgelig skyde en rådgiver.

- Jeg nåede dog aldrig at skyde alle, inden tiden var udløbet. Jeg havde alt for travlt medat se mig omkring.

Dansk Fjernvarme havde også lagt sig i selen – altså ud over det åbenlyse ved hele arrangementet. De havde opstillet en selfie-boks. Her kunne deltagerne gå hen, alene eller sammen med andre, vælge et budskab og få taget en selfie, der så senere blev vist på den store skærm i salen. Her kunne deltagerne så sidde og hygge sig med at finde sig selv og hinanden.

- En mulighed jeg ikke lod gå min næse forbi, så jeg var også at finde på skærmen i den store sal.

Sidst men ikke mindst var der Niras, hvor man kunne udfordre en rådgiver – ikke skyde ham, som hos Arkikon. Her kunne man spille dart om præmier. Hvilke fandt jeg dog aldrig ud af, da jeg ikke ramte bulls eye – og rent faktisk måtte bruge tre forsøg på bare at ramme skiven. Så jeg holder mig vist til tasterne fremover.

- Nå, det var fjernvarmens landsmøde for mit vedkommende for denne gang – og jeg ser frem til endnu en fornøjelig dag til næste år.

Du kan se et udpluk af deltagernes, udstillernes og mine anstrengelser på landsmødet i billedserien øverst i artiklen. 

Dansk Fjernvarmes 59. landsmøde slutter i dag kl 13.00.

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171